Lessen

Hieronder een greep uit het aanbod. Iedere les is op maat te maken.

Hoe het werkt

Ik kan aansluiten bij een vraag of thema van de opdrachtgever of op verzoek iets uit mijn eigen koker toveren. En soms geef ik helemaal geen opdracht en zorg alleen voor materiaal en een passende ambiance. Het is heel bijzonder om te zien tot welke verrassende ontdekkingen dit leidt en het pure plezier dat beleefd wordt aan de eigen vindingrijkheid.

Mijn kunstlessen (workshops) zijn heel geschikt om 21e-eeuwse vaardigheden aan op te hangen waaronder creatief denken, problemen oplossen,  sociale en culturele vaardigheden.

Opbouw van een les

De les (workshop) zou er bijvoorbeeld zo uit kunnen zien. We beginnen met een (waargebeurd) verhaal, een gedicht, filmpje, een stuk muziek. In ieder geval iets dat de verbeelding prikkelt. Daarna praten we over wat we net zagen; soms uit de losse pols, een andere keer in de vorm van bijvoorbeeld een filosofisch gesprek. In groepjes praat je nog wat verder of maak je vast een schets en krijgt het aanstaande kunstwerk steeds meer vorm. Na deze opwarmoefeningen ga je aan de slag op het platte vlak (tekst, gedicht, tekening, schilderij) of ruimtelijk (object, foto, film, installatie). 

Het gaat bij mij in eerste instantie niet om het resultaat, maar om de lol van het scheppen. Gaat het even niet zoals je wil, let dan goed op, want dat is hét moment waarop je de mooiste dingen maakt. Vast onderdeel is het blokje ‘presenteren en evalueren’ aan het einde van de les. Door te reflecteren op je eigen werk en te zien wat anderen hebben gemaakt leer je het meest. En het is ook gewoon hartstikke leuk.

Tarief

Het tarief hangt af van de soort opdracht, aantal lessen, wel of niet aanwezigheid van materialen. Maar in overleg komen we zeker tot een mooie prijs.